Ring nu!Kontakta oss!

Däckservice

Däckservice

Däck balanseras, monteras och säljs av oss. Alla kända vanliga märken som exempel: Bridgestone, Michelin, Falken, Dayton, Nokia, AGI regummering.

När en ny säsong börjar har vi däckservicen för dig och hjälper till med ditt däckbyte.

För priser och information se våra prisexempel

 

Slitna däck?

Har du slitna däck? Då borde du byta dina däck. Att ha ett bra mönster kan vara avgörande när det är mycket vatten på vägen eller en reäl halka. Framför allt är det en säkerhet för dig och dom som åker med. Dåliga däck kan även leda till punktering och lagbrott.

 

Balansering vid byte av däck

Vid varje däckbyte gör vi en noga balansering av däcken. Det är viktigt för att inga vibrationer eller skakningar skall uppstå under körning. Fel balansering kan ge en jobbig biltur, slitage på däck samt risk för andra skador på fordonet.

 

Byta till sommardäck

Från den 1 April är det inte längre krav att ha vinterdäck. Har du dubbdäck så är det senast 15:e April som sommardäcken måste vara på. Råder det dock vinter väglag från 1 April eller efter 15 April får man ha vinterdäcken på men ingen tvång om man har sommardäcken på.

Byta till sommardäck tidigare?

Redan under Mars månad på flera ställen i landet råder det ibland sommarväglag ganska tidigt. Varje år återkommer diskunionerna om man måste / får eller ska byta däck innan 1 April. Svaret är ganska enkelt. Man får byta däck i Mars månad, innan 1 April om sommarväglag råder MEN Det förutsätter att polisen har god känt att man får ha sommardäck. Det är alltså polisen som avgör om man får byta däck tidigare samt att det är sommarväglag som råder. Det är ganska vanligt att många tar det för givet och gör ett eget beslut och byter däck. Men ska det var riktigt och man vill vara säker ska man alltså höra med polisen om man vill byta däck innan 1 April. Många glömmer att man måste även tänka på kvällarna. Och i Mars månad kan det vara riktigt kalla och hala kvällar men soligt och varmt på dagen. Då blir det en risk om man måste köra på natten eller en kall tidig morgon. Särskilt om det regnat dagen innan. Många som fått böter för just detta eller hamnat i en olycka. Så kolla med polisen först. Om inte annat för din egen säkerhet. Sen finns det även det gamla uttrycket April väder. Så man kan bli rejält överraskad. Så ha inte för bråttom med ditt däckbyte.

Mönsterdjup sommardäck

Mönsterdjupetsommardäck har minimum krav på 1.6 mm. Dock rekommenderas det starkt att ha minst 3 mm för att däcken skall fungera säkert vid våt väglag och kunna få bra grepp.

 

Byte till vinterdäck

Enligt lag så måste vinterdäcken var på från 1 December ända fram till 31 Mars. Men det är lagligt att sätta på dubbdäck redan den 1 Oktober och ha dom på ända fram till 15 April. Råder det vinter väglag innan 1 Oktober eller efter 15 April så får man förstås ha vinterdäcken på, vilket också rekommenderas.

Mönsterdjup vinterdäck

Mönsterdjupetvinterdäck har minimum krav på 3 mm. Dock rekommenderas det starkt att ha minst 5 mm eller mer för att bästa säkerheten och för bäst grepp.

SERVICE – KAMREM – AKUT BILVÅRD